maanantai 4. maaliskuuta 2024

Mustavalkotulostin

Tulipa vastaan tuollainen epsonin ecotank tulostimille tarkoitettu musteseti jolla tuon perustason tulostimen väitettiin muuntuvan mustavalkoprintteriksi ilman monimutkaisia rip softia.

Pakkohan sitä oli kokeilla. Kauppias myy tuota et-1810 tulostimeen sopivana mutta pienellä hakemisella selvisi että noissa 4 värin ecotankeissa on kokolailla sama tulostuspää joten ajattelin homman toimivan sen puolesta ilman ongelmia. Seuraavaksi piti ratkaista se että mun tulostimessa oli toki jo värimusteet tankeissa.  

Tankkien tyhjennys tässä vanhemmassa (et-2650) tulostimessa oli helppoa koska tässä se onnistuu suoraan ruiskulla. Uudemmissa on käsittääkseni jonkinlaiset venttiilit noissa täyttöaukoissa? 

Sitten on vielä mustetta litrakaupalla noissa letkuissa. Jos et viitti printtailla niitä tyhjiksi niin ne pitää tyhjentää ruiskulla ja sitä varten pitää saada tulostuspää paremmin esille, koska lepotilassa se on lukittu paikalleen.

Tulostuspään saa paremmin esille kun käynnistää tulostuksen ja sen alettua nyppää tulostimen virtapiuhan irti. Sitten pitää irroittaa tuon suojuksen ruuvi.



Nyt yksi piuha kerrallaan vanhat musteet pois ja tankkiin uutta mustaa väriä ja imaistaan ruiskulla samalla ilmat pois.

Nuo musteet tulee bulkkipullossa joten tankkien täytön joutuu tekemään ruiskulla. Jos tilaa tuon aloituskitin niin sen mukana tulee 20ml ruiskut ja paksuhkot neulat. Ja vinkkinä et jos tilaa tuon alotuskitin niin melkein kannattaa ottaa siihen kaveriksi yks pullo tuota mustaa eli MK väriä koska sitä kuluu eniten.


Kun kaikki värit on säiliöissä ja piuhat on ilmattu niin ite tulostelin muutaman sivun tuollaista C,Y,M värikarttaa jotta kaikki mahdolliset värimusteen jämät tulee pois.


Tämä mustesetti toimii vain ja ainostaan mattapaperilla valmistajan mukaan, oon uskonu. Olen tulostelle canonin, epsonin ja Scandinavian photon paperille ja kaikki on toimineet ihan hienosti. Olen pyrkinyt tulostamaan vähintään yhden a4 printin viikossa eikä vielä ole ollut ongelmia tukkeutumisen kanssa.

Kaikista tarkimmalle sävynsäätäjälle tämä setti ei toki sovi mutta ite oon ollu tyytyväinen helppouteen ja tulostusjälkeen. Musta on mustaa eikä sinnepäin. Noi skannit on vähän rupuset mutta toivottavasti niistä saa vähän osviittaa.



Jos kiinnostuit niin tuolta näitä saa. Valikoimassa on myös 6 värin ecotankeeille omat versiot.



Ei kommentteja: