lauantai 25. helmikuuta 2017

canonblad

Kävi semmonen homma että mulle tuli Hasselin 200 sarjan kamera. No tästäkin yksilöstä oli valitettavasti suljinverho rikki ja näitä ei juuri kannata korjautella. Niinpä mulle jäi joutavaksi 80 millinen planar, jossa ei ole suljinta. Aika hassu aparaatti kun ei käy paljon mihinkään. paitsi sovitteella mamiya 645 systeemiin ja tietysti kanoniin. 
No iibeistä adapteri tilaukseen ja koska parin euron lisäpanostuksella oli saatavissa myös af-sirulla varustettu malli, otin sen. 
No paketin saavuttua sitten älysinkin että tuo siruhan on sitten säädetty aukolle 4. Kakkula on 2.8 joten eihän valonmittaaus pitänyt kutiaan yhtään. Valotti mokoma pimpula yli vaikka obiska oli himmennetty neloselle. Näinpä sitten rivakalla ranneliikkeellä päästelin sirut vatukkoon ja kas kummaa, canoni mittaa valot niinkuin pitääkin. Tarkennusta ei saa enää piippaamaan, mutta eipä tuo vitosella ole niin hankala saada kohdalleen.
Yhdistelmä on iso, mutta tasapainoinen, lisäksi hasselin neliön mallinen vastavalosuoja on vaan hieno.Tällä on muiden kiireiden vuoksi tullu kuvattua vielä aika vähän.
Tossa nyt kuitenkin yksi kuva malliksi.


Ei kommentteja: