lauantai 8. maaliskuuta 2014

Minolta F.Rokkor-QF 195mm


 Hommasin tollasia repro rokkoreita pari kipaletta kympillä jostain romutorilta. Toine oli joku 200 millinen. Annoin sen jo etiäppäin ja toikin on maanu hyllyssä aika kauan, himmentimetön optiikka. Viimeviikolla kuitenki aloin tota pyörittelemään ja älysin et se purkautu kahdeksi samanlaiseksi elementiksi ja kokeilun perusteella yksi elementtikin piirsi kuvan. ISON kuvan. Sattumalta toi vielä meni kiinni Toyon lautaan ilman virityksiä ja pakkohan sitä oli sitte testata. Näytti ihan hyvältä het ensi vilkasulla mutta synkähkö valovoima arvelutti. niinpä riivin tuossa kiinteästi olleen  himmentimen hiiteen ja pikaisten mitauksien mukaan Molemmilla elementeillä valovoima on jossain 4.5 tietämissä ja yhdellä elementillä osapuillen 8. No enhän mä tee tollasella 195/4.5 lasilla mitään kun himmentimellisiäkin on. 
Maljakko on siis kuvattu pelkästään ton etummaisella linssiryhmällä. Se oli nyt tuossa vääräoppisesti etupuolella, silti toyon palkeet oli aika levällään. 
Saas nähä tuleeko tuota käytettyä koskaan mut onpaha kokeiltu. 
Rollei ortho 25 ja 4 sekkaa. Tunnin ständi.

5 kommenttia:

Eko kirjoitti...

Mainio viritys.
Tekee hienoa jälkeä musta-valkoisena.
Muuten - Minoltan järjestelmällä aloitin 1960-luvulla.
Aikaisepi kampe oli Zeizz Ikonta 6x6 - sekin mainio laite...

Juha H kirjoitti...

Hienoa kuvaa!

-88- kirjoitti...

Kiitti!
Mulle noista minoltan systeemeistä ei ole kertynyt kokemuksia. En ole jostain syystä omistanut sellaista ikinä.

Raimo kirjoitti...

Joo, se 200mm:nen on mulla, ihan hyvä 8x10":lle itestäänkin. Jokseenkin kai se menee niin, että kun toisen elementin poistaa niin polttoväli kaksikertaistuu ja auko pienenee puoleen.

Jaska kirjoitti...

Sain tommosen tänään, mielenkiintoinen lasi..