tiistai 7. tammikuuta 2014

fkd 13x18

Mulla on kävi semmonen juttu et  tulin ostaneeks kameran. Puisen ja Venäläisen. 13x18 lasinegoja syövän reisekameran. Valmistettu 1983. Industar 51 optiikalla. 
Aika virheettömässä kunnossa ja oikein kahella kasetilla. Voi raapasta 4 kuvaa reissussa ennenkun tarvii ruveta latauspuuhiin. No rehellisesti sanottuna tuo tuskin reissuun asti lähtee koska Graflexista en malta luopua ja sillä voi kuvata ilman jalustaakin.

Tällä vikol kipasen lasiliikkeestä levyt noihin kasetteihin ja käyn pimiöllä pilkkomassa filmiä. 
Pitänee tehä pari etulautaa lisää et voi kokeilla noita eri optiikoita tuon kanssa. 
4 kommenttia:

Eko kirjoitti...

Jaaahasss....
Sen parissa se aika vierähtää.
Meinaan - kokemusta on nuista palje-laitteista...

-88- kirjoitti...

Josko tuolla nyt yhen onnistuneen kuvan saisi aikaan.

Rva Pippuri kirjoitti...

Moi! Itselleni on tulossa ensi viikolla samanlainen kamera ja siitä myös puuttuu nuo lasilevyt kaseteista. Millaiset levyt itse tuohon hankit? Ja mikä tehtävä noilla lasilevyillä ylipäätään on?

-88- kirjoitti...

Mä ostin omani tarjoustalosta. Ne on tavallisia 13x18 vaihtokehyksiä. Ton tarkotus on pitää filmitaso oikealla paikallaan. Eli filmi / paperi tulee tuon lasin päälle.
Pieni varotuksen sana noitten levyjen hankkimisesta. Jos mahdollista mittaa tuon kaseetin leveys tarkasti ja ota mitta mukaan kauppaan, noi ei kaikki ole ihan samankokoisia joten ei tule sitten ostettua turhaa tavaraa. Lasiliikkeestä sitten tietysti saa just oikeankokoisen.