torstai 15. syyskuuta 2011

Eos 1D MkII

Oon rimpuillu tikin ja keskikoon filkan kanssa ihan näihin päiviin asti. Keskikoon kalustona mulla on ollu hasseli ja pääosin se onkin tuottanut hyvää kuvaa ja sillä kuvaaminenkin on ollut mukavaa. Ainoa huono puoli on ollut tuo filkan kehittäminen, jossa on skannauksineen aikamoinen homma. 
Silti tulokset on tällasella amatöörillä olleet aina välillä mitä sattuu ja kävipä taas kerran niin että noista negoista ei oikein saanut kaiveltua mitään julkaisukelpoista ja mitta tuli täyteen.
No koska noita ei kannata makuuttaa hyllyssä niin piti miettiä hasselista luopumiselle joku sopiva lohduke. Kuinka ollakkaan myynnissä oli tuollainen 1Dmk2 ja sopivasti samassa hintaluokassa millä tuon HBl:n myin. 


8 mekapikseliä. 8 kuvaa sekunnissa. 8 kiloa.
Kun tuota nyt on hetken käyttänyt ja vertaillut tuohon 50D:n niin onhan noissa erojakin. 
Tarkennuksen nopeus ja tarkkuus on ihan eri maailmasta ykkösessä. 
Kuvanlaatu on kuitenkin molemmisa riittävä.
Ykkösessä on valotuksen monipistemittaus.
Ykköseen käy sd ja cf kortit.
Ykkösessä on usb1 ja firewire. 
Mulla ei ole firewireä.
Ykkönen istuu hanskaan paremmin kuin 50D kahvan kanssa.
Ykkösen valikot ja näppäinsysteemit on hieman kryptisiä kymppisarjaan tottuneelle.
Ykkösen näyttö on manalasta. Se soveltuu lähinnä histogrammin tarkasteluun. Jos tarvitsee kuvata salamalla, niin ei tartte miettä kumman ottaa.

Kakkulat mitä tuohon kroppiin oli soveltuu tietyin varauksin.
Sigman 10-20 toimii vinjentoimatta 14-20 millisenä. (vastavalosuojan kanssa)
Samyang 8mm tekee surureunat, jos ei viilaa vastavalosuojaa pois.

Pari rallia tuon kanssa on tullu koluttua ja tähänastiset kokemukset on olleet positiivisia.
Lontoosta on tulossa pari partteria tuohon, joillain on ollu tosin huonoja kokemuksia noiden tarvikeakkujen lukituksista. Palaan asiaan kunhan posti nuo tänne kiikuttaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MK II:n valikot ovat kryptiset ihan ykkössarjan sisälläkin. Esim MK III ja IV ovat huomattavasti loogisempia, eikä tarvitse harrastaa sormiakrobatiaa eri toimintojen aikaansaamiseksi.

Mulla kans tarvikeakkuja omassa MK II:ssa. Kaikissa kolmessa virtaa piisaa tolkuttomasti, mutta kahden kiinnitystä piti vähän säätää. Metalliklipsiä piti hieman taivuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

5D:ssä 12 megapixelin mallissa myös näyttö suoraan manalasta. Hyviä kuvia sillä kyllä saa. Seuraavaksi kiinostakin joku näistä canonin vanhemmista ykkössarjalaisista.

Jaska kirjoitti...

Samaa kameraa itsekkin miettinyt, mulla polttelee se sulta hommattu Kiron 24/2 OM perällä.

Tommi kirjoitti...

Jos joku tälläistä sattuu vielä tarvitsemaan niin olisi ylimääräisenä, seisoskellut melkein vuoden hyllyssä, pari kertaa kuvattu sinä aikan. Rajala olisi tarjonnut vaihdossa 150€ kun hommasin 5D mkii. Naurahdin ja laitoin kameran takas laukkuun. Hemmetin hyvä työkalu! Voisi vaikkapa taas talven kunniaksi mennä ulkoiluttamaan sitä laskettelurinteeseen. tommi.kappi@gmail.com