torstai 16. heinäkuuta 2009

Hbl

Kievi levisi sopivasti just ennen vuotuista Eestin reissua ja huoli oli suuri että milläs nyt sitten reissukuvat otettaisiin. Apuun riensi ystävällinen mieshenkilö, joka lupasi luopua sangen kohtuullista korvausta vastaan Hasselin 500 C/M rungostaan. Ennestään minulla sattui olemaan tuollainen EL/M runko ja 80 ja 150 optiikat. Tuo Elmi, olkoonkin kuinka ihana, lutunen ja pörröinen tahansa, on pikkuisen raskas reissulle otettavaksi ja jatkuvasti mukana raahattavaksi.
C/M runko ja 80 Planar kahdella perällä, kompendilla, prisnmalla ja kuilulla mahtuu hyvin pieneen kassiin ja vielä jää tilaa valotusmittarille.

Elmistä en silti luovu. Moottorin surina ja se hitaasti palautuva tähyskuva saa joka kerta ihon kananlihalle. Eipä noista varman ole kovin kovaa kysyntääkään...

Viritin tuon Kievin käsikahvankin sopimaan tuohon c/m runkoon. Ei tarvinnut kuin poistaa se laukaisuvipu, joka on väärän mittainen toimiakseen kunnolla. Ainakin minun etusormi yltää tuosta kahvalta vielä laukaisimelle hyvin. Parantaa käytettävyyttä varsinkin kuiluetsimen kanssa.

Hyviä linkkejä Hasseleista kiinnostuneille:
El
500 sarja
perän paikkaus
Ei kommentteja: