lauantai 14. maaliskuuta 2009

Certo

Sattupa mukavasti olemaan IiBeissä halpoja keskikoon pokkareita tukkukaupalla. No nehän piti kerätä pois kuleksimasta. Kaikki ehtaa DDR laatua.Certo - matic on näistä hienoin, oikein valotusmittarilla varustettu malli. Tässä yksilössä ei valitettavasi toimi tuo Auto-asento, vaan ainoastaan B. No toi suljinsysteemi ei ole kovin monimutkainen että vois joskus perehtyä. Tässä on aukkovalikoimaa 8, 11 ja 16. Suljinaina lienee 1/50. Valmistettu 60 luvulla.

Certo-phot. Valmistusaika lienee jossain 50-luvun puolenvälin jälkeen. 2 aikaa 1/50 ja B. 2 aukkoa 8 ja 11. Tässä on kuitenkin superkiva terävyysalueasteikko ja tympeä tuplavalotuksen esto. Sopivan simppeli eikä taatusti ole turhia ominaisuuksia.


Certina on näistä kaikista vanhin malli. Valmistus alotettu joskus `55. Samat säädöt kuin tuossa Photissa mutta ylläripyllärinä takaa löytyy pikaviritysvipu. Nokkelimmat älyää myös tuon mahdollisuuden kuvata 4x4 kokoon. Tuo maski valitettavasti puuttuu.

Pikavipuhan ei siis siirrä ruutua paikalleen automaattisesti eli numberia joutuu kyttäämään ihan samallalailla. Mutta jo näin yhden kuvatun rullan kokemuksella voi myöntää että kyllä tuo luo tietyn ammattimaisen statuksen ja kadehtivin kanssaihmisten tuijotuksenta on mahdotonta välttyä.


Ei kommentteja: