keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Agfa Clack

Pitkällisen metsästyksen jälkeen sain hankituksi itselleni Clackin. Todella kompaktin kokoinen kamera, varsinkin kun huomioidaan että kuvakoko on 6x9. Filmitaso ei valitettavasti ole suora joten kinofilmiä tässä ei voi käyttää ellei askartele pellistä sille ohjuria. No jos saan toisen yksilön joskus niin ehkä sitten.


Tätä on valmistettu 1954 - 1965. kamera on kokonaan muovia ja päällystetty jollain liskonnahkajäljitelmällä. Varsin tyylikäs paketti siis. Suljinaikoja on 1 + B. Aukkoja löytyy 1. Lisäksi on keltafiltteri aurinkoisia säitä varten. Lähitarkennus ( 1-3m) on toteutettu pienellä lähilinssillä.

Eipä ole ehtinyt vielä testaamaan mutta josko vaikka viikonloppuna kuvaisi rullan.

Manuaali on täällä

Tuohon Isolaan on myös manuaali saatavissa.
Kuvasin tuolla Isolalla salaman kanssa ja kuvathan oli sitten ihan jotain muuta kun piti. Tuossa on todennäköisesti salamatäsmäys sovitettu hitaammin syttyville lamppusalamoille. Modernin popular-salamalaitteen välähdys on sulkimen avauduttua jo tapahtunut.

Ongelmaan saattaa kuitenkin olla varsin simppeli ratkaisu. Täällä on selvitetty Kodak hawkeyen salmasynkronin modaus ja tuskimpa tuo agfa paljon monimutkaisempi on....

Melechesh - Genies Sorcerers And Mesopotamian Nights

Ei kommentteja: